Breadcrumbs

[YouAreHere]

  • Home
  • News
  • Interview: Damen Marine Components bouwt duwboot 'Terina-B' om “Maatwerk op de millimeter”
DMC bouwt duwboot "Terina-B" (1)

Interview: Damen Marine Components bouwt duwboot Terina-B om “Maatwerk op de millimeter”

24 Februari 2020

Voor de ombouw van zijn duwboot, de Terina-B, ging eigenaar Riekelt Brouwer in zee met Damen Marine Components, dat onder meer nieuwe roeren, stuursystemen en straalbuizen leverde. Nu het schip weer in de vaart is, blikt Riekelt terug op het project. “De rendementsverhoging is enorm.”

Door Sven Remijnsen

Riekelt Brouwer zit tegenwoordig een stuk relaxter aan boord van de Terina-B. Tot voor kort was het altijd stressen om de lading op tijd van IJmuiden in Beverwijk, Amsterdam en Diemen te krijgen, zeker als er veel wind stond op het Noordzeekanaal. Nu de duwboot sterkere motoren heeft gekregen, en Brouwer er nieuwe straalbuizen en visstaartroeren van Damen Marine Components in heeft laten zetten, is er veel minder vermogen nodig om dezelfde snelheid te halen. Door de Optima-straalbuizen is het bovendien aangenaam stiller geworden aan boord, want de trillingen zijn verdwenen.

“In het verleden moesten we altijd vol doordraaien, op 100 procent van het motorvermogen”, vertelt Riekelt. Hij laat de Terina-B bemannen door zijn oomzegger Riekelt-Jurie als schipper en William en zoon Juri William als matrozen. Zij varen dagelijks met ladingen zand voor de firma Spaansen uit Winkel. “Als we nu met een geladen bak een snelheid van 12 kilometer per uur willen halen, hoeven we 25 tot 30 procent minder motorvermogen te draaien. En als we denken dat we het niet op tijd redden, hebben we nog de ruimte om hem vol aan te zetten en daarmee 14 kilometer per uur te halen. Het scheelt ook heel erg in brandstofkosten, en dat is weer goed voor onze opdrachtgever.”

Had hij verwacht dat de nieuwe straalbuizen een dergelijk effect zouden hebben? “Nee, eerlijk gezegd niet. Wel een beetje, maar niet zó veel.”

Rendement

Het hogere rendement was precies de reden waarom Riekelt zijn schip wilde laten ombouwen (modificeren). Nadat de Terina-B zwaardere motoren had gekregen en het vermogen van 370 naar 500 pk was gegaan, moest ook de rest van de duwboot daarop worden aangepast. Op een beurs raakte hij in gesprek met Cor de Wit, Service Sales Manager bij Damen Marine Components in Hardinxveld-Giessendam, die aansluitend een kijkje kwam nemen aan boord.

“De Terina-B had draaibare straalbuizen die niet voldoende manoeuvreerden”, aldus Cor. “Van dit type duwboot is in Tsjechië een serie gebouwd waarvan wij er al meerdere hadden omgebouwd, daarom wist ik meteen dat Optima-straalbuizen en conventionele roeren een groot verschil zouden maken.”

Riekelt vroeg bij verschillende partijen offertes op, maar koos uiteindelijk voor Damen Marine Components. “Daar had ik het beste gevoel bij. Hun Van der Velden®-roer- en stuurwerk is een begrip in de binnenvaart en Cor is dat eigenlijk ook. Hij komt vertrouwd over, denkt met je mee over hoe je het hoogste rendement haalt en geeft advies over de inbouw, dat is heel prettig. Je hebt ook andere bedrijven die straalbuizen leveren, maar die krijg je afgeleverd en dan is het: succes ermee. Cor heeft ons van het eerste tot het laatste moment begeleid, we konden hem altijd bellen. Hij is ook nog verschillende keren op de werf geweest tijdens de inbouw.”

Vragen

Voor de ombouw van de Terina-B leverde Damen Marine Components twee hydrodynamische visstaartroeren inclusief hennegatskokers, die het schip een verbeterde manoeuvreerprestatie geven, twee onafhankelijke stuursystemen, twee Optima-straalbuizen voor verbeterde voor- en achterwaartse stuwkracht. De inbouw gebeurde op verzoek van Riekelt bij de Visserij Coöperatie Urk (VCU-TCD). “Ook zij konden met vragen altijd terecht bij Cor en bij John Venus, monteur van Damen Marine Components. Ze leveren een product, maar daar houdt het voor hen niet bij op. Alsof het hun eigen boot is.”

“Een project doe je samen”, reageert Cor. “Doe je dat niet, dan heb je het eindresultaat niet in eigen hand. Daarom hebben we het goed voorbereid en begeleid.”

Damen Marine Components liet de Optima-straalbuizen op maat maken voor de Terina-B. Cor: “De straalbuis wordt geïntegreerd in de constructie van een bestaandschip. Als je daar niet genoeg aandacht aan besteedt en gewoon iets standaards levert, dan moet er vervolgens nog ontzettend veel aan boord gebeuren. Wij hebben het anders gedaan en ervoor gezorgd dat de headbox die bovenop de straalbuis zit, die in de huid van het schip gelast moet worden, precies uitkwam met de spanten die in het schip lopen. Voor beide kanten hebben we een aangepaste straalbuis gemaakt, waardoor er daarna geen gekke nieuwe constructies moesten worden bedacht om het schip trillingsvrij te maken. Het luisterde heel nauw om het te laten passen, het was echt maatwerk op de millimeter.”

Ook de schroef moest worden aangepast. “Een conventionele, vaste straalbuis heeft een heel andere werking dan een draaibare straalbuis”, legt Cor uit. “Ook de schroef die daar in gaat moet aangepast worden. We hebben alles laten doorrekenen, ook of het schip zo’n grote aanpassing wel aankon. De schroefleverancier heeft daarna de schroef verwijderd en aangepast voor optimaal gebruik met een vaste straalbuis.”

Efficiënter

De inbouw, in juli 2019, nam zo’n drie weken in beslag. Sindsdien is de Terina-B (vernoemd naar Riekelts oudste dochter Terina, de B staat voor Brouwer) zo’n 30 procent efficiënter. “En een stuk stiller”, voegt Riekelt toe, “want er zijn geen trillingen meer. Je hebt er minder slijtage door, dus dat haal je er op de lange termijn weer uit.”

“De rendementsverhoging is ook positief voor het milieu, daarom hebben we ook een beroep kunnen doen op de milieu-investeringsaftrek. We hebben veel minder roetuitstoot, omdat de motoren minder rap hoeven te draaien. Dan kan zo’n ombouw wel een hele investering zijn, maar als je daardoor de bekende milieu-aftrek kunt krijgen, dan haal je er meer uit. Als je het in één keer goed aanpakt, ben je onder de streep uiteindelijk goedkoper uit. We kunnen nu weer jaren vooruit.”

Toen de vernieuwde Terina-B de eerste week het kanaal op ging om de dagelijkse route te hervatten, werd Riekelt gebeld. “Het was Cor, die wilde weten hoe alles draaide. Dat lijkt maar een simpel telefoontje, maar het zegt alles over zijn aftersales. We hebben goede mensen gehad op dit project, bij de verkoop, het meten en het leveren. Ook de inbouw is prima verlopen, er was goed contact met de mensen van Damen Marine Components. Als ik het nog een keer moest doen, zou ik het weer precies zo doen.”