Breadcrumbs

[YouAreHere]

DMC FLEX Tunnel

De duurzame toepassing van de FLEX Tunnel

In aanloop van het project heeft Chemgas Shipping samen met DMC de mogelijkheden en de efficiëntie voor het toepassen en het gebruik van de FLEX Tunnel laten onderzoeken bij het gerenommeerde binnenvaartonderzoeksinstituut DST (Development centre for Ship technology and Transport systems) in Duisburg. Dit rapport is in januari 2017 gepresenteerd waarin wordt geconcludeerd dat er aanzienlijke efficiëntie gerealiseerd kan worden door het gebruik van de FLEX Tunnel.

Wij gaan in gesprek met Leo van Zon over deze besparing en de samenwerking met Chemgas Shipping.

“Steeds meer scheepseigenaren tonen interesse voor deze brandstof besparende innovatie.”

Leo van Zon, verkoopleider Damen Marine Components.

Kun je iets vertellen over het verloop van dit project voor Chemgas Shipping en de producten die DMC geleverd heeft?

DMC heeft meegeholpen in de ontwikkeling van het achterschip om te bepalen hoe groot de FLEX Tunnel en de schroef zouden moeten zijn. Tenslotte is een grotere schroef efficiënter dan een kleinere. De FLEX Tunnel staat toe dat het schip ook met een geringe diepgang (lage waterstand of ongeladen schip) nog altijd goed kan varen. Het scheepsmodel van de drie schepen van Chemgas Shipping leent zich uitermate goed voor het toepassen van de FLEX Tunnel omdat het eigen gewicht van het schip hoog is vanwege de stalen ladingtanks. Tevens behoren tot onze leveringsomvang; een hoog-rendement OPTIMA straalbuis, een hydrospoiler en natuurlijk de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van roertechnologie (XR-roerprofiel). Als klap op de vuurpijl hebben alle A-schepen het BOSS™eco paneel aan boord, waarop de bemanning kan zien en leren welk effect de roerbewegingen hebben op het brandstofverbruik.

Waarom is er specifiek voor het Van der Velden® FLEX Tunnel systeem gekozen?

Een gastanker is relatief zwaar en heeft dus meestal voldoende diepgang, daardoor kun je een grotere schroef kwijt en een hogere efficiëntie behalen. De FLEX Tunnel zorgt ten tijde van een normaal vaarbedrijf (95% van de tijd) voor voldoende waterstroom naar de grote schroef met geringe diepgang, met als voordeel dat de traditionele tunnelvorm die wij allemaal kennen overbodig is.

Dit systeem biedt een scheepsontwerper de vrijheid om het ideale achterschip te creëren. Het verminderen van CO2-uitstoot heeft een grote rol gespeeld bij de beslissing van Chemgas om voor het FLEX Tunnel systeem te kiezen. Uiteindelijk heet de FLEX Tunnel niet voor niets FLEX Tunnel, omdat de lengte van de flap van de tunnel flexibel gekozen kan worden zodoende te bepalen bij welke minimale diepgang het schip nog kan varen.

Hoe gaat dit product zich verder ontwikkelen?

Onze verwachting is dat de Van der Velden® FLEX Tunnel dé nieuwe standaard gaat worden voor binnenvaartschepen. Steeds meer scheepseigenaren tonen interesse voor deze brandstof besparende innovatie. Ik merk dat het vertrouwen in o.a. dit product groeit en dat de noodzaak ervan wordt gezien. Laten we de enorm lage waterstanden van afgelopen jaar niet vergeten, dit feit haalde zelfs het nationale journaal! Indirect heeft het tekort aan transport over de rivieren veel schade toegebracht aan de Europese economie. Deze impact bewijst de kracht van deze transportmodaliteit. De binnenvaart is onmisbaar, daarom moet er iets gebeuren om ook bij herhaling van lage waterstanden de transportstroom op gang te kunnen houden. De FLEX Tunnel systeem is gewoon het allerbeste wat er te krijgen is op dit gebied, zowel voor algemene efficiëntie door het toepassen van grote schroeven of juist door kleinere om met geringe waterstand gewoon door te kunnen varen.