Breadcrumbs

[YouAreHere]

  • Home
  • News
  • Bezoek ons tijdens de open scheepvaartdagen te Antwerpen 29-31 Maart
Straalbuizen

Bezoek ons tijdens de open scheepvaartdagen te Antwerpen 29-31 Maart

Damen Marine Components – uw vertrouwde manoeuvreerspecialist

Dit jaar zal Damen Marine Components, specialist in manoeuvreersystemen en voorstuwingsefficiëntie, wederom van 29 tot en met 31 maart exposeren tijdens de Open Scheepvaartdagen te Antwerpen op stand 654 in hal 2.

Damen Marine Components (DMC) is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van voortstuwings- en manoeuvreersystemen. Onze primaire producten zijn straalbuizen, lieren, bedieningspanelen, roeren en stuursystemen waarbij de laatste twee categorieën worden verkocht onder de Van der Velden® merknaam. Daarnaast bieden we diverse diensten aan zoals (preventief) onderhoud, reparatie en modificatie van stuurmachine, roeren en bediening, maar ook productie van staalconstructies naar tekening van derden.

De expositie

Tijdens de Open Scheepvaartdagen zullen er op de stand van DMC verscheidene noviteiten worden getoond. Met onder anderen de opengewerkte Optima straalbuis en een Visualizer met interactieve 3D applicatie. Op de Visualizer kunt u via de keuzemenu’s zelf vergelijkingen maken tussen de verschillende roertypen. Daarbij kan tevens gekozen worden voor de toepassing van verschillende typen spoilers en straalbuizen in combinatie met de Van der Velden® FLEX Tunnel. Op deze manier kunt u zelf waarnemen wat de directe gevolgen zijn van een gemaakte productkeuze. DMC gooit het roer om en bootst met interactieve presentaties de werkelijkheid zo nauwkeurig mogelijk na. U bent welkom om zelf aan de slag te gaan!

Optima straalbuis

Tijdens de ontwikkelingsfase van de DMC Optima straalbuis zijn verschillende onderzoeksprojecten uitgevoerd, die resulteerden in het ontwerpen van een straalbuis met een geoptimaliseerd profiel waarbij de schroef verder naar achteren in de straalbuis roteert.

De voordelen van de Optima straalbuis zijn:

  • Optimale voorwaartse stuwkracht
  • Optimale stuwkracht achteruit.
  • Mogelijke oplossing om het geluidsniveaus te reduceren
  • Mogelijke oplossing om trillingen te verminderen

Van der Velden® FLEX Tunnel

De FLEX Tunnel is een uitklapbare tunnel, de schipper kan kiezen om de tunnel uit te klappen waar nodig is (bijv. met lage wateren). Het flexibel inzetten van de tunnel geeft een aanzienlijke weerstandsvermindering gezien het schip niet constant vaart met een uitgeklapte tunnel. Bijkomend voordeel hiervan is de bewezen brandstofbesparing.

De FLEX Tunnel wordt ingezet bij een leeg varend schip of op lage wateren, om te zorgen dat er voldoende water naar de schroef wordt gebracht. In tegenstelling tot een vaste tunnel, creëert de FLEX Tunnel mogelijkheid om een grotere schroefdiameter toe te passen. De tunnel heeft een luchtdichte afsluiting, hierdoor ontstaat onderdruk in de tunnel, met als gevolg voldoende waterstroming zodat de effectieve werking van de schroef gewaarborgd blijft.

Wereldwijde 24/7 service

DMC is gecertificeerd door de Internationale Vereniging het Rijnschepenregister om stuurwerkinspecties uit te voeren. Wij bieden professionele diensten aan om uw manoeuvreersysteem in uitstekende conditie te houden, zoals onderhoud, reparaties en het leveren van (reserve)onderdelen. Ook voor complete modificatie van een beschadigd of verouderd manoeuvreersysteem kunt u bij ons terecht. Deze diensten worden door onze eigen vakkundige servicemonteurs uitgevoerd. Dit kan bij u op locatie of tot juni 2019 aan het ponton bij ons kantoor in Krimpen aan de Lek. Per juni zullen wij verhuizen naar een splinternieuwe locatie in Hardinxveld-Giessendam. Door ons uitgebreide netwerk zijn wij, zoals altijd, snel ter plaatse. Bovendien heeft DMC een wereldwijd 24/7 support en service netwerk, om zo de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze producten en diensten te waarborgen. Onze ervaren mensen zorgen ervoor dat u altijd uw gewenste koers kunt blijven varen.

Wij zien u graag op stand 654, hal 2!

DMC verwelkomt de bezoekers van de Open Scheepvaartdagen op haar stand, waar ons enthousiaste team, onder het genot van een hapje en drankje, voor u en al uw vragen klaar staan.