Breadcrumbs

[YouAreHere]

  • Home
  • DMC articles
  • Motortankschip ‘Temptation’ uitgerust met Van der Velden® XR roeren inclusief een Van der Velden® XR-B Hydrospoiler
JSHT 132 (1)

Motortankschip ‘Temptation’ uitgerust met Van der Velden® XR roeren inclusief een Van der Velden® XR-B Hydrospoiler

5 november 2020

Onlangs hebben DMC service engineers het motortankschip Temptation (110 x 11,45m), ook wel bekend als JSHT 132, uitgerust met een set Van der Velden® XR roeren inclusief een Van der Velden® XR-B Hydrospoiler. Het casco is gebouwd door Rensen-Driessen Shipbuilding en wordt afgebouwd bij Machinefabriek Dolderman.

De Van der Velden® XR-B Hydrospoiler optimaliseert de waterstroom richting het roer. De gebogen spoilerbladen vangen het uitgaande water van de propeller op, wat daarna gebogen wordt tot een rechtuitgaande stroom richting het roer. Dit zorgt voor een gelijkmatige uitstroom van het propellerwater waardoor geluid en trillingen verminderd worden. De XR-B is ontworpen met een bulb, wat zorgt voor weerstandsvermindering en minder cavitatie. De combinatie van het slanke profiel van de XR roeren met de XR-B spoiler zorgt voor maximale efficiëntie.

Naast roeren en een spoiler, krijgt MTS Temptation ook het Van der Velden® 2DWK stuursysteem en SP2700 besturingssysteem. De Optima straalbuizen van DMC waren al eerder onder het casco gemonteerd.

DMC wenst alle betrokken partijen veel succes met de afbouw van MTS Temptation.